3 miljonu jautājums: Alfa Romeo izlaidīs 33 kupejas 33 Stradale eksemplārus (+ FOTO)

Itāļu autobūves uzņēmums izstrādājis klasiskā Alfa Romeo 33 Stradale mūsdienu versiju, ko izlaidīs 33 eksemplāru skaitā. Prasītā cena – 3 miljoni eiro, nav nobiedējusi klientus, tādēļ visi sporta auto jau ir rezervēti.

60.gadu Alfa Romeo 33 Stradale bija sacīkšu Tipo 33 versija, kas paredzēta ceļu satiksmei. Tā modernajai interpretācijai ir piešķirts mūsdienīgs izskats, katra virsbūve tiks salikta ar rokām Touring Superleggera rūpnīcā, turklāt pircējs varēs izvēlēties 620 Zs jaudīgo benzīna modeli vai pilnībā elektrisku versiju ar 750 Zs. Pirmajā gadījumā izmantots V6 benzīna motors, otrā elektromotori un baterija ar sniedzamību līdz 450 kilometriem. Sporta auto ar benzīna motoru var sasniegt 333 km/h maksimālo ātrumu, bet elektriskā modeļa maksimālie griesti ir 310 km/h. Simts kilometru robežu abi pārvar pēc 3 sekundēm.

Komplektā arī uz augšu atveramas durvis, dubulto sviru balstiekārta ar aktīviem amortizatoriem, Alfa Romeo Brake-By-Wire un Brembo oglekļa keramikas bremzes, Tributo un Alfa Corse salona apdares varianti. Pirmajā gadījumā tā ir atsauce uz vēsturisko modeli ar ādas un alumīnija elementiem, otrā –  sportisks un askētisks iekārtojums ar alumīnija/oglekļa šķiedras un ādas/Alcantara materiāliem. Assetto slēdzis paredzēts priekšpuses pacelšanai par 50 mm, lai pārvarētu ceļa nelīdzenumus ar ātrumu līdz 40 km/h.

Alfa Romeo 33 Stradale cena būs 3 miljoni eiro, taču brīvā tirdzniecībā superauto vairs nenonāks – visi eksemplāri tika rezervēti jau 2022.gadā, kad uzņēmums pirmo reizi to parādīja  potenciālajiem klientiem.

Foto: Stellantis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.