Volkswagen samazina ražošanas apjomus arī Vācijā

Iemesls – negaisi, kas vasaras pēdējā mēnesī plosījās Eiropā.

Nesen mediji ziņoja par to, ka Volkswagen rūpnīca Lisabonā, Portugālē, uz vairākām nedēļām bija spiesta pārtraukt modeļa T-Roc ražošanu un par iemeslu tam bija negaiss, kas plosījās Slovēnijā,  izjaucot detaļu piegāžu loģistiku.

Tomēr tās nebija vienīgās nebūšanas, kas skāra Volkswagen. Izrādās, ka ar līdzīgu problēmu saskaras arī Emdenas rūpnīca Vācijā, kur šī paša iemesla dēļ ietekmēta Volkswagen Passat un Arteon ražošana. Ražotājs ziņo, ka detaļu trūkuma dēļ MQB platformas konveijers piestāj no 11. septembra līdz 1.oktobrim, savukārt elektroautomobiļu ražošana neesot ietekmēta.

Par situāciju brīdināja arī Volkswagen preses pārstāvis, kas uzsvēra, ka līdz ar nestandarta situāciju Slovēnijā, sagaidāms, ka septembrī ne visas detaļu un transportlīdzekļu ražotnes, tostarp Vācijā varēs pienācīgi apgādāt, tādēļ sagaidāmi ražošanas zaudējumi. Tāpat tiek ziņots, ka Volkswagen strādā ar citiem piegādātājiem pie alternatīviem risinājumiem un vienlaikus atbalsta uzņēmumu Slovēnijā, lai tas varētu atsākt ražošanu.

 

 

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.