Hyper GT – Lotus nāk klajā ar jaunu modeli Emeya (+ FOTO)

Britu sportisko luksusa automobiļu ražotājs Lotus iepazīstinājis ar jauno elektriskās piedziņas modeli Emeya, ko tirgū sagaidīsim 2024.gada sākumā.

Kā jau nereti, arī šoreiz strīds izraisījies par Lotus jaunā modeļa iedalījumu – vieni to dēvē par sportisku sedanu, citi par liftbeku, vēl viena daļa – par Gran Turismo jeb četrdurvju sedanu, bet ražotājs pieturas pie apzīmējuma Hyper GT.

Emeya izstrādāts uz vienas platformas ar krosoveru Elektre, apveltīts ar četrdurvju virsbūvi un divmotoru iekārtu, kas nodrošina pilnpiedziņu un 612 Zs (712 Nm) jaudu bāzes modelim, taču piedāvājumā arī R modifikācija ar ievērojami lielāku atdevi – 918 Zs (985 Nm). Abām versijām iebūvēta 102 kilovatstundu baterija, kas ļauj nobraukt 500-600 km bez papildu uzlādes.

Emeya ir ļoti dinamisks auto: 100 km/h tas sasniedz 2,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots sasniedzot 255 km/h. Šādus rādītājus tam palīdz sasniegt ne tikai jaudīgā spēka iekārta, bet arī rūpīgi slīpētā aerodinamika ar aktīvajiem aizvariem un antispārnu.

GT modeļa salons iekārtots izmantojot Ultrafabrics mākslīgo ādu, alumīnija, alkantara un nappa materiālus, bet absolūts jaunums autobūvē esot no pārstrādāta apģērba un šūšanas atlikumiem iegūta kokvilnas diega izmantošana.  

Emeya ir izstrādājuši britu inženieri, taču naudas devējs ir Ķīnas koncerns Geely, kas noteicis, ka jaunā modeļa ražošana notiks Ķīnā.

Emeya ražošana sāksies 2024.gada sākumā, cenu ražotājs vēl neatklāj.

Foto: Lotus

Foto: Lotus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.