Krievija varētu uz laiku aizliegt degvielas eksportu augošo cenu dēļ

Varas iestādes apgalvo, ka iekšējam tirgum degvielas pietiks.

Krievija var ieviest pagaidu aizliegumu degvielas eksportam uz ārvalstīm, atsaucoties uz informāciju no Gazeta.ru raksta auto jaunumiem veltītais izdevums Motor.ru.

Attiecīgais priekšlikums šobrīd tiekot izskatīts Krievijas Federācijas Enerģētikas ministrijā (EM). Vienlaikus departamenta pārstāvji ziņo, ka speciālisti īpašu uzmanību pievērš naftas produktu piegādei atsevišķos iekšzemes maršrutos. Enerģētikas ministrijas preses dienests atklājis, ka Krievijas valdība izskata priekšlikumus ilgtermiņa pasākumiem saistībā ar eksporta ierobežojumiem, nodokļu slogu un naftas kravu kustības prioritāti.

Departaments kopā ar Krievijas dzelzceļa speciālistiem pārņēmis kontroli pār degvielas piegādēm dienvidu un austrumu virzienā. EM uzsvēris, ka, neskatoties uz cenu kāpumu, naftas produktu deficīts vietējā tirgū nav gaidāms, bet uzkrātās dīzeļdegvielas rezerves gandrīz trīs miljonu tonnu apmērā esot pietiekamas, lai apmierinātu iekšējā tirgus vajadzības.

Augusta beigās AI-95 benzīna cena Krievijā sasniedza kārtējo vēsturisko maksimumu, degvielas cenai pieaugot līdz 72 821 rublim (gandrīz 700 eiro) par tonnu.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.