28 000 km ar elektrisko Ford – ietekmele dosies apkārt pasaulei

Leksija Olforda var kļūt par pirmo sieviete, kas apbrauks apkārt zemeslodei ar elektriskās piedziņas automobili.

Influensere, vai kā ieteic valodnieki – ietekmele, Leksija Olforda, pieņēmusi kārtējo izaicinājumu un devusies apkārt pasaulei ar elektrisko Ford Explorer.

23 gadus vecā sieviete, kas Ginesa rekordu grāmatā atzīmējusies kā cilvēks, kas līdz 21 gadu vecumam pabijis 196 pasaules valstīs, plāno dodies pāri sešiem kontinentiem, iegriezties aptuveni 30 valstīs un aptuveni 100 dienu laikā pieveikt 28 000 kilometru.

Leksija vēlas pierādīt, ka uzlādes infrastruktūra un elektroautomobiļu sniedzamības diapazons ir attīstījies pietiekami, lai šāds ceļojums būtu paveicams.  

Leksija Olforda seko Alohas Vandervelas pēdās, kura bija pirmā sieviete, kas 1920. gadā veiksmīgi apbrauca apkārt pasaulei ar Ford Model T. Tāpat kā viņas paraugs, arī Leksija izvēlējusies Nicu par sākuma punktu savam rekorda mēģinājumam un braucienam izmantos Ford markas automobili.

Zināms, ka ietekmele dosies ceļā ar vienu no Ford Ķelnes rūpnīcā izgatavoto pirmssērijas Explorer eksemplāru, kas lielā mērā atbilst no nākamā gada vasaras gaidāmajam sērijveida modelim.

Lai rekords tiktu ieskaitīts, Olfordai jāveic vismaz 28 968 kilometri, savienojot divus zemeslodes punktus, kas atrodas viens otram pretī, turklāt ceļojumam jābeidzas tur, kur tas sācies.

 

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.