Pie AvtoVAZ konveijeriem stāsies uzbeki, inguši un cietumnieki

Akūto darbaspēka trūkumu AvtoVAZ risina ievedot strādniekus no Uzbekijas un Ingušijas, kā arī vedot pārrunas ar cietumu administrācijām.

Izdevums Motor.ru ziņo, ka AvtoVAZ atvedis pirmās strādnieku grupas no Uzbekistānas. Gastarbaiteri jau ieradušies Toljati, AvtoVAZ galvenajā rūpnīcā, kur tiem tiks uzticēta Lada automobiļu ražošana.  

Uzbeku rindas pie Lada konveijeriem papildinās inguši un viesstrādnieki no citiem Krievijas reģioniem, līdz gada beigām aizpildot 500 vakanču. Tas gan būs tikai pirmais “plāksteris”, jo AvtoVAZ ir nepieciešams krietni vairāk – šovasar tika ziņots, ka pietrūkst 1100 darbinieku, bet līdz 2024.gadam var izveidoties pat 2900 strādājošo deficīts.

Lai risinātu šo problēmu AvtoVAZ nesmādē arī cietumniekus, kas varētu aizpildīt līdz pat 18 procentiem vakanču.

AvtoVAZ saskaras ar strādnieku, inženieru, līniju vadītāju, IT speciālistu un iepirkumu menedžeru, kā arī auto pārvadātāju šoferu trūkumu, lai piegādātu gatavās Lada dīleriem. Iepriekš AvtoVAZ vadītājs Maksims Sokolovs sacīja, ka tieši darbaspēka trūkums bremzē Lada ražošanas attīstību un ir galvenais ražošanas progresu kavējošais faktors, nevis sankcijas, komponenšu trūkums vai tehnoloģiju nobīde, raksta Motor.ru.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.