Francija, Vācija, Nīderlande – Vjetnamas Vinfast krosoveri Eiropā jau šogad

Vjetnamas elektrisko transportlīdzekļu ražotājs Vinfast vēl līdz 2023.gada beigām uzsāks savu elektrisko krosoveru pārdošanu trīs Eiropas valstīs.

Vinfast automobiļi jau tiek piegādāti uz ASV, kur pārdotas 2100 automašīnas, taču Vjetnamas turīgākā iedzīvotāja Phama Nhata Jounga vadītais uzņēmums cer uz daudz plašāku ģeogrāfiju. Vinfast plānos ir netikai pašmāju un tuvējo Āzijas valstu, bet arī Ziemeļamerikas  un Eiropas tirgi, tādēļ piedāvājums tiek mērķtiecīgi paplašināts.

Savienotajās Valstīs vjetnamieši piedāvā elektrisko krosoveru flagmani VF9, bet uz Eiropu sākumā tiks vests pakāpi zemākais VF8, kas pieejams ar diviem spēka agregātiem. Mazāk jaudīgo versiju elektromotori attīsta 354 ZS, bet krosovera topversiju jauda sasniedz 408 ZS. Pateicoties 87,7 kWh akumulatoram, darbības rādiuss svārstās no 447 līdz 471 km ar vienu uzlādi.

  1. gadā Eiropas VinFast piedāvājums tiks būtiski paplašināts, iekļaujot tajā arī modeļus VF6, VF7 un VF9.

Jāpiebilst, ka Vinfast ceļš nebūt nav rozēm kaisīts – sākumā ASV tirgū vjetnamieši plānoja pārdot flagmani VF8, taču pēc tam, kad stingrās amerikāņu drošības organizācijas speciālisti tam atklāja būtiskus defektus, visi pārdoti VF8 eksemplāri ražotājam bija jāpaņem atpakaļ.

Foto: Vinfast

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.