Beļģijas muzejs Abarth Works izliek pārdošanā žiguļu un moskviču kolekciju

Atverpenes Abarth Works automuzejs nolēmis izpārdot dažādu izlaidumu žiguļu un moskviču kolekciju, ieskaitot vairākas autosportam uzbūvētas automašīnas.

Muzejam palīdzēs Car&Classic izsoles speciālisti, kas noteikuši, ka gandrīz visa kolekcija, kura ietver aptuveni 15 Lada, dažus moskvičus, ņivu un pāris volgas, ir pieejama iegādei kopumā vai izvēloties sev interesējošus eksemplārus.

Par visām standarta automašīnām muzejs cer iegūt aptuveni 35 000 eiro, taču ir arī vērtīgāki eksponāti, kas novērtēti ar augstākām summām.

Piemēra, par 21 tūkstoti eiro muzejs gatavs šķirties no nelielas moskviču kolekcijas, kurā ietilpst 2140 modelis, pikaps Moskvich-2335 un Moskvich-412 sacīkšu versija. Citas neparastas izsoles partijas ir GAZ-21 Volga un reti sastopamais GAZ-M24 universālis ar dīzeļdzinēju. Abas volgas var nopirkt par 12 tūkstošiem eiro.

Par pieciem tūkstošiem eiro izsoles dalībnieki varēs iegādāties “jaudīgo” Lada VFTS, kas būvēts uz VAZ-2105 bāzes, turklāt kolekcijā ir arī sacīkšu Samara un sporta Lada Niva. Muzeja darbinieki uzsver, ka dažas krājuma automašīnas ir tā saucamās replikas (kopijas), bet dažas izgatavotas sen atpakaļ.

Foto: carandclassic

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.