Austrālijā izmēģina elektrisko tramvaju bez sliedēm

Austrālijas pilsētā Pērtā izmēģinājumu režīmā sācis strādāt sabiedriskais transports, kas varētu kļūt par nākotnes risinājumu pilsētās.

Galvenās atšķirības no tradicionālā tramvaja – nav vajadzīgas sliedes, līdz ar to jaunais transportlīdzeklis ir klusāks, ekonomiskāks un mazāk traucējošs pilsētu iedzīvotājiem.

30 metrus garais un Ķīnā ražotais bezsliežu tramvajs pašlaik kursē septiņu kilometru garumā starp Glendalovas dzelzceļa staciju un Skarboro pludmali Pērtas piepilsētā Stērlingā. Tehnoloģijas izmēģinājumi pirmo reizi tika izziņoti 2022. gada sākumā, un tagad tie patiešām sāksies. Pilsētas iedzīvotājiem mēneša garumā būs iespēja izmēģināt jauno transportlīdzekli, savukārt speciālisti vērtēs dažādus aspektus, tajā skaitā akumulatora uzlādes jaudu un veiktspēju, manevrētspēju un pagrieziena apļus, kā arī vispārējo lietošanas pieredzi.

Zināms, ka ar 150 sēdvietām apveltītais pašbraucošais transportlīdzeklis izmantos digitālo sliežu ceļu, nevis tērauda sliedes, un to varēs uzlādēt stacijās dažu sekunžu laikā, kas nepieciešams, lai uzņemtu pasažierus.

Ja izmēģinājums būs veiksmīgs, bezsliežu tramvaji nākotnē varētu samazināt satiksmes sastrēgumus, vienlaikus nodrošinot rentablu un videi draudzīgu alternatīvu. Iespējams, ka arī Eiropas pilsētās redzēsim līdzīgus elektriskos tramvajus.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.