Rupjākie satiksmes noteikumu pārkāpēji brauc ar Škoda

Jaunākā pētījuma rezultāti par autobraucēju pārkāpumiem pierādījuši, ka BMW vadītāji nebūt nav tie sliktākie kopējā satiksmē.

Nav noslēpums, ka par BMW vadītājiem izveidojies stereotips, kā par agresīviem un bieži noteikumus pārkāpošiem vai citus apdraudošiem satiksmes dalībniekiem. To apgāž jaunākais Verivox salīdzināšanas portāla pētījums, kur izvērtēti par satiksmes pārkāpumiem saņemtie soda punkti.

Izrādās, ka pirmo vietu ļoti pārliecinoši ar 91 procentu virs vidējā rādītāja ieņem Škoda Superb vadītāji. BMW jeb konkrētāk, 2.sērijas vadītāji, atrodas otrajā vietā (75%), apsteidzot tos, kas brauc ar Mercedes CLA (66%). Nākamajās vietās ierindojas Audi A5, Seat Leon un Peugeot 307 vadītāji.

Pirmajā desmitniekā arī Audi Q5, Mercedes E-klase, VW Transporter un Audi A4.

Ja apskatām marku vērtējumu, tad situācija cita. Visvairāk soda punktu savākuši Porsche braucēji (76% virs vidējā), kam cieši seko Land Rover (75%) un Jaguar (73%).

No otras puses – ja blakus redzam Fiat Panda, varam neuztraukties – šo transportlīdzekļu stūrētāji ir tikpat mierīgi kā nosaukumā pieminētais panda lācis, jo viņu izdarīto pārkāpumu skaits ir 66 procentus zem vidējā. Tikai nedaudz sliktāks rezultāts Mitsubishi Colt (57%)

 

Foto: Škoda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.