Visi balti, visi Porsche – pārdod unikālu 56 automobiļu kolekciju

Decembra sākumā Sotheby’s izsolē Londonā tiks piedāvāta unikāla automobiļu kolekcija, kurā sakrāti 56 Porsche spēkrati, kas pārstāv dažādas saimes, taču visi kā viens ir baltā krāsā.

Kolekcijā savākti automobiļi, sākot ar piecdesmitajiem gadiem un beidzot ar jaunāko, kas izlaists 2021.gadā.

Lielāko daļu pārstāv 911 saime, taču ir arī modeļi ar indeksu 914, 924, 928 un 944, superhibrīds 918 Spyder, kā arī divi Porsche traktori, kas ir vienīgie eksponāti ar atkāpi no baltās krāsas (abi ir sarkani).

Par kolekcijas dārgāko eksemplāru tiek uzskatīts 918 Spyder ar papildaprīkojuma Weissah paketi unikālā dizainā, par kuru izsoles organizatori cer saņemt aptuveni 3 miljonus dolāru, bet no 911 saimes visaugstāk novērtēta 1993. gada Carrera RSR 3.8 kupeja, kas ir viena no tikai divām saražotajām RSR Strassenversion (ielas versija) un pēdējā no 51 automašīnu sērijas. Retā eksemplāra nobraukums ir tikai 70 kilometri, bet cena, ko varētu gaidīt veiksmīga darījuma rezultātā – no 2 līdz 2,5 miljoniem dolāru.

Kolekcijā ir arī vairāki pēc pasūtījuma izgatavoti auto, daudz aksesuāru (apģērbs, mēbeles un rotaslietas), bērnu automašīnas, velosipēdi, ķiveres, audio tehnika un daudz kas cits.

Foto: Sotheby`s

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.