Mercedes piesaka E-klases All-Terrain universāli un paziņo cenas

Mercedes-Benz E-klases paaugstinātais universālis (Vācijā E-klasse All-Terrain T-Modell) pie pircējiem dosies 2024.gada sākumā. Cena, ko ražotājs prasa par šo modeli sākas no atzīmes 74 077 eiro.

Vizuāli Audi A6 Allroad konkurents izceļas ar tikai sev raksturīgu hroma zvaigznīšu radiatora resti hroma ietvarā, pastiprinātas konstrukcijas bamperiem, virsbūves apakšas un sānu aizsardzību, kas panākta ar speciālu aizsargu un uzliku palīdzību. Komplektā arī 18 collu riteņi ar 235/55 riepām, bet par piemaksu var pieejami arī diski ar 19 un 20 collu izmēru.

Salīdzinājumā ar parasto E-klases universāli, All-Terrain ir tikai augstāks (1497 mm), bet salīdzinājumā ar pirmās paaudzes All-Terrain, pielikts riteņu bāzei (+22 mm) un platumam (+28 mm). Jaunajā paaudzē apvidus universāla bagāžas nodalījums var uzņemt 615-1830 litrus, uzlādējamā hibrīda modelī: 460-1675 litrus.  

Automašīna būs aprīkota ar vienas kameras pneimatisko balstiekārtu un adaptīviem amortizatoriem, līmeņa kontroli un līdz pat 46 mm lielāku klīrensu. Braukšanas režīmā “Comfort”, kad ātrums pārsniedz 120 km/h, All-Terrain automātiski pazemina klīrensu par 15 mm, nodrošinot stabilāku gaitu, savukārt aktivizējot Off Road programmu, vadītāja un centrālais displejs parāda bezceļa iestatījumus, kurā cita starpā ir redzams kompass, ceļš zem priekšējiem riteņiem (funkcija transparent hood), transportlīdzekļa slīpuma leņķis vai riepu spiediens.

Neatkarīgi no izvēlētās piedziņas, universāls drīkst vilkt līdz 2100 kg smagu piekabi, bet atbalsta slodze ir 84 kilogrami, tādēļ kopā ar velosipēdu turētāju var pārvadāt arī smagākās konstrukcijas e-velosipēdus.

Salons tāds pats kā jaunākajai E-klasei, ieskaitot MBUX Superscreen informācijas un izklaides sistēmu un papildu pasažiera ekrānu.

Jaunā All-Terrain cena sākas no atzīmes 74 077 eiro par versiju E 220 d 4MATIC, par E 450 4MATIC prasa vismaz 89 190 eiro, bet Plug-in hibrīdmodifikācija uz dīzeļdzinēja bāzes maksās vismaz 81 753 eiro.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.