41 Ķīnas zīmols jau nākamgad: Krievijas autotirgu pārņem Ķīna

Ķīnas automašīnu zīmolu skaits Krievijā jau nākamgad iesniegsies piektajā desmitā.

Izdevums Autonews.ru ziņo, ka šobrīd Krievijas tirgū jau darbojas 26 ķīniešu automašīnu markas, taču tas nebūt nav viss, ko spēj piedāvāt šīs milzīgās valsts autoindustrija – atlikušajos 2023. un 2024. gada mēnešos Ķīnas zīmolu skaits pieaugs līdz 41. Šāds secinājumi izdarīti pēc Gazprom Autolizing veiktajiem aprēķiniem.

Minētais izdevums vēsta, ka Āzijas valsts klātbūtne Krievijas autotirgū pieaug milzīgā ātrumā: 2023. gada sākumā Krievijā bija 15 automašīnu markas no Ķīnas, līdz rudenim to skaits palielinājās par 11, turklāt par savu vēlmi ienākt Krievijas tirgū paziņojuši vēl 15 zīmoli.

Lielākā daļa jaunpienācēju ir zīmoli, kas ir daļa no koncerniem, kas jau pastāvēti Krievijā. Tās ir tādas markas kā Kaiyi un Jetour, kas pieder Chery, Livan, kas pieder Geely, vai Hongqi, kas ir daļa no FAW koncerna. Tomēr ir arī absolūti jaunas markas, piemēram, zīmols Rising, kas pieder lielākajam Ķīnas autoražotājam SAIC, kurš iepriekš Krievijā nebija pieejams.

Savu vērtējumu sniegusi arī aģentūra Autostat – pēc viņu aprēķiniem, 2023.gada pēdējos piecos mēnešos Krievijā vajadzētu parādīties 46 jaunām ķīniešu automašīnām, ko piedāvās 20 dažādi Ķīnas ražotāji.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.