Gaidītais Volvo EM90 minivens izrādījies Zeekr 009 (+ FOTO)

Ķīnas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija sabojājusi dienu tiem, kas gaidīja Volvo minivena pirmizrādi 12.novembrī un cerēja uz ko īpašu. Intrigas vairs nav, jo Volvo EM90 izrādījies pārzīmolots Zeekr 009.

Interesi par savā vēsturē pirmo minivenu Volvo diezgan meistarīgi uztur jau kopš vasaras – medijos parādījās dažas EM90 detaļas, attēls, kas uzņemts no augšas, caur aizkariem utt., bet daži izdevumi sacentās publicējot tā saucamos renderus, cenšoties iztēloties pilnapjoma modeļa izskatu.

Uzminēja tie, kas prognozēja, ka Ķīnas paspārnē nonākušais zviedru uzņēmums ies vieglāko ceļu, izmantojot sagatavi no cita Geely uzņēmuma – Zeekr.

Tā arī noticis, jo Volvo EM90 izrādījies stipri līdzīgs Zeekr 009. Abiem modeļiem ir gandrīz vienādi gabarīti un riteņu bāze, virsbūves līnijas, stikli un durvis, bet atšķirīgs izskats panākts, izmantojot oriģināla izskata bamperus, lukturus un ražotāja logotipus.  

Zināms, ka pārdošanas sākumā Volvo piedāvās sešvietīgu versiju ar diviem elektromotoriem un 544 zirgspēku maksimālo jaudu. Datu par vilces akumulatoru nav, taču sagaidāms, ka tie būs CATL akumulatori ar 116 vai 140 kilovatstundu jaudu un darbības rādiusu līdz 820 kilometriem (CLTC).

Volvo EM90 tiks ražots Ķīnā un pamatā ir paredzēts šīs valsts tirgum. Cena vēl nav zināma, taču daži mediji ziņo, ka tā būs aptuveni 500 000 juaņu (70 000 dolāru) apmērā.

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com/autofans2019

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.