Jau miljons Tesla Eiropā; konkurentu uzlādes tīkli nespēj konkurēt

Tesla ir piegādājusi savu miljono transportlīdzekli Eiropā, vēsta uzņēmuma preses relīze. Tas noticis 14 gadus pēc tam, kad klientam Eiropā tika piegādāts pirmais pilnībā elektriskais amerikāņu ražotāja eksemplārs.

14 gadi bija vajadzīgi, lai elektrisko automobiļu ražošanas pionieris varētu veikt sava uzņēmuma hronikās šādu ierakstu, taču tagad tas izdarīts un Tesla dodas ar pilnu tvaiku tālāk.

Statistika liecina, ka Eiropas automobiļu tirgū Tesla ieņem arvien nozīmīgāku lomu, bet pateicoties pastāvīgam cenu samazinājumam izdevies panākt, ka Model Y pat kļuvis par visvairāk pārdoto elektroautomobili Eiropā.

Būtisku lomu šī rezultāta sasniegšanā spēlē Tesla Supercharger uzlādes tīkls, kas tiek pastāvīgi paplašināts. Kā raksta vācu mediji, visiem pārējiem konkurentiem, ne tikai Vācijā, ir grūtības nodrošināt praktiskus, efektīvus un, galvenais, uzticamus uzlādes risinājumus.

Saskaņā ar paša ražotāja informāciju, Tesla šobrīd Eiropā pārvalda vairāk nekā 1000 šādu ātrās uzlādes staciju ar vairāk nekā 13 000 pieslēgšanās punktu. Tīkla infrastruktūra tiek regulāri paplašināta, gada pirmajos trīs ceturkšņos reģionā diennaktī nododot ekspluatācijā vidēji vismaz astoņas Supercharger uzlādes stacijas.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.