Arodbiedrība saskata progresu pārrunās ar “Stellantis” un “General Motors” par strādājošo streika izbeigšanu

ASV arodbiedrības “United Auto Workers” (UAW) prezidents Šons Fains paziņojis par ievērojamu progresu pārrunās ar autoražotājiem “Stellantis” un “General Motors”, lai izbeigtu strādājošo streiku, taču progress ar “Ford” nav panākts.

Šobrīd kopumā pret trim lielajām ASV autobūves kompānijām “General Motors”, “Ford” un “Stellantis” streiko gandrīz 34 000 strādājošo.

“Esmu priecīgs paziņot, ka mēs esam novērojuši būtisku progresu pārrunās ar “Stellantis” un “General Motors”,” norāda Fains. “Taču “Ford” turpina izlikties, ka viņi nevar atļauties realizēt mūsu prasības.”

Fains pavēstīja, ka katrs no šiem autoražotājiem tagad būtībā piekritis četros gados algas palielināt par 23%.

Kā ziņots, “Ford”, “General Motors” un “Stellantis” darbinieki streiko no 15.septembra, un šī ir pirmā reize, kad streiki norisinās visos trīs lielākajos Detroitas autobūves uzņēmumos vienlaicīgi.

UAW pieprasījusi strādājošo algas palielināt par 40% atbilstoši “General Motors”, “Ford” un “Stellantis” vadītāju atalgojumu kāpumam pēdējos gados. Tāpat starp arodbiedrības citām prasībām ir noteikt četru dienu darba nedēļu un atjaunot automātiskos algu pieaugumus, kas saistīti ar inflāciju. Arodbiedrība arī vēlas ieviest stingrāku ierobežojumus attiecībā uz to, cik ilgi darbinieks tiek uzskatīts par pagaidu strādājošo, kurš nesaņem arodbiedrības atbalstu.

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/generalmotors

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.