Nissan GT-R var nomainīt 1360 Zs jaudīgs elektromobilis (+ FOTO)

Nissan pašlaik notiekošajā Japan Mobility Show parādījis konceptu Hyper Force, kas tiek pasniegts kā sportiskās kupejas GT-R potenciālais pēctecis.

Nissan GT-R ir viens no japāņu autobūves uzņēmuma pazīstamākajiem modeļiem, kad runa ir par jaudu, augstu veiktspēju un dinamiku. Nissan piedāvājumā tas ienāca 2009.gadā, taču līdz ar šī brīža tendencēm ir skaidrs, ka GT-R turpmākai dzīvei iekšdedzes modeļa veidolā vairs nav perspektīvas.

To saprot arī Nissan, un, lai gan Hyper Force tiešos vārdos netiek dēvēts par GT-R mantinieku, būtu ļoti grūti nesaskatīt abu automobiļu līdzību.

Zināms, ka koncepts Hyper Force ir divvietīga kupeja ar augšup atveramām durvīm, 1000 kilovatu elektrisko spēka iekārtu (1360 ZS), e-4ORCE pilnpiedziņu un cietvielu akumulatoru. Dinamikas rādītājus ražotājs neatklāj, taču kabīnē ar sacīkšu simulatoram līdzīgu iekārtojumu redzams instrumentu panelis ar spidometra gradāciju līdz 320 km/h.

Nissan neatklāj, kad šāds automobilis varētu parādīties ielās, taču vēsture glabā faktu, ka no GT-R pirmā koncepta līdz sērijveida automobilim pagāja seši gadi.

Foto: Nissan

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.