Renault iepazīstina ar pilnīgi jauno kompakto krosoveru Kardian (+ FOTO)

Francijas autoražotāja piedāvājumu papildinās B segmenta krosovers Kardian, kas galvenokārt paredzēts Dienvidamerikas tirgum.

Automašīna ir 4,12 m gara un apveltīta ar 2,60 m riteņu garenbāzi, bet 209 mm klīrenss ļaus drošāk justies arī uz zemes ceļiem. Cik tālu pa tiem doties, īpašniekam jāizlemj pašam, jo Kardian ir tikai priekšējo riteņu piedziņa, bet motoru izvēlē pagaidām vienlitrīgs turboagregāts ar 125 Zs jaudu (220 Nm) komplektā ar robotizēto pārnesumkārbu.

 Vizuāli Kardian ir tipisks Renault SUV ar šauru LED priekšējo optiku, melnu jumtu, motora pārsegā iestrādātiem locījumiem un radiatora resti, kas veidota no logotipam līdzīgiem rombiņiem. Komplektā būs arī spoileris, bagāžas jumta stieņi un 17 collu riteņi, bet salonā ir trīs spieķu stūre, digitālais instrumentu panelis, astoņu collu skārienekrāns multivides iekārtai, kā arī neliels vertikālas formas slēdzis (e-Shifter) ātrumu pārslēgšanai. Klimata iekārtas kontrole notiek ar apaļu grozāmpogu palīdzību.

Renault norāda, ka Kardian rīcībā seši drošības spilveni un 13 vadītāja palīgsistēmas (ADAS), kas ietver aklās zonas uzraudzības sistēmu, 360 grādu kameras un adaptīvo kruīza kontroli.

Zināms, ka Renault Kardian tiks ražots Brazīlijā un paredzēts galvenokārt Dienvidamerikas tirgum, taču vēlāk ražošanas līnija tiks iekārtota arī uzņēmuma rūpnīcā Marokā ar potenciālu pieteikumu arī citiem noieta tirgiem.

Pārdošanā Renault kompaktais krosovers parādīsies 2024.gada sākumā.  

 

Foto: Renault

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.