Krievijā prezentēts superauto Rossa ar Lamborghini motoru (+ VIDEO)

Projekta autori atzīst, ka tas ir prototips, kuram līdz sērijveida auto vēl tāls ceļš ejams.

Pirms aptuveni gadiem desmit, Krievijā tika plaši runāts par “krievu pirmo superauto” ar nosaukumu Marussia. Projekts, kā jau daudzi citi pirms tam, beidzās ar bankrotu, līdzekļu norakstīšanu un atlikušā īpašuma izpārdošanu, taču doma par “krievu superauto” netika atmesta. Šoreiz pie darba ķēries sacīkšu braucējs Romāns Rusinovs un viens no bijušajiem Marussia konstruktoriem Igors Jermilins, kuru uzbūvētais prototips tiek dēvēts par Marussia idejas turpinājumu un arī Marussia 2.

Krievu mediji ziņo, ka prototips ir pilnībā funkcionējošs un testos nobraucis aptuveni 9500 kilometrus. Automašīnai ir sintētisko materiālu monokoks un virsbūves paneļi, bet motortelpā 600 Zs agregāts no Lamborghini Huracan.

Vēlāk to plānots apmainīt pret Judd ražojumu ar 800 Zs jaudu, taču līdz tam vēl tāls ceļš ejams  – sākotnēji vajadzētu parādīties Rossa sacīkšu versijai, bet koplietošanas ceļu modelis plānots tikai 2026.gadam, ar pieņēmumu, ka viss iecerētais izdosies.

Šobrīd Rossa izlikts balsošanai “Gada jaunums 2023”, kur piedalās vēl 22 Krievijā šī gada laikā tapuši autobūves jaunumi.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.