Dayun ES3 – otrs lētākais elektroautomobilis Vācijas tirgū (+ FOTO)

Elektrisko transportlīdzekļu tirgu Vācijā kuplina Ķīnā ražotais Dayun ES3. Tikai 3,70 metrus garais SUV ir otrs lētākais elektriskās piedziņas transportlīdzeklis aiz Dacia Spring.

Automobiļi no Ķīnas aizvien ir eksotika Eiropas tirgū uz vācu, japāņu un pašu eiropiešu ražoto transportlīdzekļu fona, tomēr to skaits pieaug un ar ciemiņiem no Āzijas nāksies rēķināties, tostarp arī paša lētākā gala produktiem, kam pieskaitām Dacia Spring.

Vācu mediji ziņo, ka ar Dacia Spring grasās konkurēt Dayun ES3 – tikai 3,7 m garš elektriskās piedziņas pilsētas krosovers, kura virzību Vācijas tirgū uzņēmies  Lada Automobile GmbH. Ķīnieša galvenās priekšrocības esot bagātīga komplektācija un salīdzinoši lēta cena, bet pārējie parametri lielu sajūsmu neizraisa: 48 Zs, 0-100 km/h – 12,5 sekundes, maksimālais ātrums 100 km/h, bagāžas nodalījums – 255 litri. Tajā pašā laikā četras durvis un četras sēdvietas tiek garantētas, bet patēriņš tiek uzrādīts kā 10,7 kWh uz 100 km, kam jāpietiek aptuveni 300 kilometriem bez papildu uzlādes.

Interesanti, ka šo automobili tirgo arī labi pazīstamais Alibaba, kur piesakot vairāk par 50 eksemplāriem, tiek solīta cena nepilnu 8000 eiro apmērā.

 

Dayun ES3

Dayun ES3 Foto: Dayunauto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.