Tesla Model 3 – sliktākais auto vācu TÜV tehnisko defektu rangā

Viens no vislabāk pirktajiem un pieprasītajiem elektroautomobiļiem Tesla Model 3 ieņēmis pēdējo vietu Vācijas TÜV tehniskās apskates ekspertu izveidotajā uzticamības rangā 2-3 gadu vecu automobiļu kategorijā.

TÜV ziņo, ka 14,7 procentiem divus līdz trīs gadus vecu Tesla Model 3 vispārējās apskates laikā tiek konstatēti “būtiski defekti”, kamēr vidējais rādītājs šajā kategorijā ir tikai 5,7 procenti. Līdz ar to Tesla Model 3 ieņem pēdējo 111.vietu, atpaliekot pat no priekšpēdējās vietas īpašnieka Dacia Logan, kam konstatēti 11,4 procenti būtisku defektu.

Taisnības labad gan jāteic, ka Tesla elektromobilis pieder pie  tiem, kas ar vidēji 55 000 km uzrāda lielāko nobraukumu šajā vecuma segmentā (vidēji 41 000 km), tomēr kopumā tas situāciju nemaina, jo citiem „tālbraucējiem” defektu ir mazāk.

TÜV uzskata, ka liela nozīme Model 3 sliktajam sniegumam ir tas, ka ražotājs nenorāda apkopes intervālus. Šī iemesla dēļ daudzi transportlīdzekļi netiek regulāri pārbaudīti servisos.

Taču arī elektromobiļi ir regulāri jākopj, norāda TÜV eksperti, atgādinot, ka elektroautomobiļu īpašniekiem lielākā uzmanība jāpievērš spēkratu bremzēm un piekarei.

Ar bremzēm problēmas mēdz gadīties tādēļ, ka rekuperācijas dēļ tās tiek izmantotas daudz retāk nekā ar automobiļiem ar iekšdedzes dzinējiem. Rezultāts ir sliktāka bremzēšanas veiktspēja rūsas dēļ, savukārt biežāko balstiekārtas defektu izskaidrojums ir lielākais elektroautomobiļa svars – galu galā tiem jārēķinās ar lielo vilces akumulatora svaru. Rezultāts ir dārgs remonts.

TÜV statistika liecina, ka kopumā, tas ir visās vecuma grupās un nobraukuma kategorijās, aptuveni katrs piektais transportlīdzeklis ar “būtiskiem” vai “bīstamiem defektiem” neiztur vispārējo apskati, turklāt secināts, ka autoparka tehniskajā drošībā pēdējos gados manāmi uzlabojumi nav bijuši.

Foto: Tesla

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.