Bez vadītāja braucošais Hyundai uz konveijera

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai uzsāk modeļa Ioniq 5 Robotaxi ražošanu.

Hyundai šo modeli radījis savā jaunizveidotajā inovāciju centrā Singapūrā kopā ar uzņēmumu Motional, kas specializējas autonomo braukšanas tehnoloģiju izstrādē, plānojot to no nākamā gada izmantot ASV.

Ioniq 5 Robotaxi kā viens no pirmajiem transportlīdzekļiem ieguvis SAE-4 automatizācijas līmenim atbilstošu tehnoloģiju, kas izturējusi arī stingros ASV drošības standartus. Atbilstošs sertifikāts tika iegūts izpildot FMVSS (Federālie mehānisko transportlīdzekļu drošības standarti) prasības un tikai pēc vairāk nekā gadu ilga testa cikla ar vairākiem prototipiem, pārbaudot tos Singapūras un ASV ceļu satiksmē.

Pirmie Singapūrā saražotie spēkrati jau ir nogādāti Motional rūpnīcā ASV, kur tiem veiks turpmākas stingras testēšanas un drošības pārbaudes.

Tikmēr autonomi braucošu taksometru ieviešana saskaras ar jauniem izaicinājumiem. Tā pēc vairākām avārijām Kalifornijā pakalpojumu sniedzējam Cruise ir aizliegti turpmāki pārvadājumi ar Robotaxis Origin pirmsražošanas transportlīdzekļiem, bet General Motors un Honda kopīgi izstrādātā transportlīdzekļa ražošana ir uz laiku pārtraukta. Tiesa, jaunākā informācija liecina, ka projekta autori plāno atsākt robotaxi izmantošanu kādā nenosauktā ASV pilsētā.

Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.