Nepilni 75 000 eiro – sportiskais elektriskās piedziņas Ioniq 5 N pieejams pasūtīšanai

Dienvidkorejas autoražotāja Hyundai pirmais augstas veiktspējas elektromobilis kļuvis pieejams pasūtīšanai. Vācijas tirgū tas maksās vismaz 74 900 eiro.

Hyundai Ioniq 5 N ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda ir 609 Zs (740 Nm), Boost funkcijas laikā īslaicīgi sasniedzot arī 650 Zs un 770 Nm. No nulles līdz 100 km/h elektromobilis paātrinās 3,5 sekundēs, ar N Grin Boost funkciju – 3,4 sekumdēs. Maksimālais ātrums ir 260 km/h.

Izmantošanai sacīkšu trasēs N modelis var piedāvāt Lauch Control ātrā starta iespēju ar trīs dažādiem saķeres līmeņiem un sacīkšu funkciju viedajai enerģijas pārvaldībai autosportā. Transportlīdzeklis arī simulē pārnesumu pārslēgšanu un piedāvā mākslīgu dzinēja skaņu trīs variantos.

Ioniq 5 N iebūvēts 84 kWh vilces akumulators, kas pilnībā uzlādēts, nodrošinās sniedzamību līdz 448 kilometriem (WLTP cikls). Ražotājs norādījis, ka maksimālā uzlādes jauda ir 240 kW.

Tehnisko atšķirību skaitā sporta piekare ar adaptīvajiem amortizatoriem, elektroniskā aizmugurējā diferenciāļa bloķēšana, augstas veiktspējas bremžu sistēma, kā arī sporta kausveida sēdekļi ar pastiprinātiem sānu balstiem un spārnam līdzīgs aizmugurējais spoileris.

N modelis ir arī 2 cm zemāks un 5 cm platāks par standarta Ioniq 5 elektromobili.

Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.