Stellantis uzsāk ūdeņraža degvielas šūnu furgonu ražošanu

Autobūves koncerns Stellantis uzsācis ūdeņraža degvielas šūnu komerctransportlīdzekļu ražošanu, iekļaujot šādus modeļus savu marku Citroën, Fiat, Opel/Vauxhall un Peugeot piedāvājumā.

Ar ūdeņraža degvielas šūnu furgonu ražošanu nodarbojas uzņēmums Stellantis Pro One, kas uzsācis vidējā izmēra furgoniņu un lielo venu Citroën ë-Jumpy un ë-Jumper, Fiat Professional E-Scudo un E-Ducato, Opel/Vauxhall Vivaro un Movano, kā arī Peugeot E-Expert un E-Boxer ražošanu vairākās rūpnīcās Eiropā.

Ražotājs ziņo, ka vidējā izmēra saimes modeļi Citroën ë-Jumpy, Fiat E-Scudo un E-Ducato, Opel vai Vauxhall Vivaro Electric un Peugeot E-Expert spēs nobraukt līdz 400 kilometriem, degvielas uzpildei patērējot četras minūtes, savukārt lielākie Citroen Jumper, E-Ducato, Opel Movano Electric un Peugeot E-Boxer varēs veikt 500 kilometrus, ūdeņraža uzpildi paveicot piecu minūšu laikā.

Tādejādi Stellantis ūdeņraža degvielas šūnu furgonu skaits sasniedz astoņus modeļus. Jāpiebilst, ka starptautiskais autobūves koncerns ir pirmais ražotājs pasaulē, kas laiž tirgū šāda veida transportlīdzekļus.

Foto: Stellantis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.