Ķīnas BYD piesaka elektrisko krosoveru Yuan UP; labi aprīkots tas maksās aptuveni 13 000 eiro

Ķīnas autobūves uzņēmuma BYD mazākais krosovers jau ir ceļā uz pašmāju dīleru centriem. Oficiālais iepriekšpārdošanas starts plānots martā.

BYD pašlaik ir veiksmīgākais Ķīnas autobūves uzņēmums, kas ar vairākiem modeļiem pārstāvēts arī Eiropas tirgū. Jaunākais BYD modelis, 4,31 m garais un ar 2,62 m riteņu garenbāzi apveltītais krosovers Yuan UP, varētu kļūt par bestselleru Ķīnas tirgū, pateicoties pievilcīgajai cenai un labam aprīkojumam.

Tiek ziņots, ka piecvietīgais krosovers Ķīnā varētu maksāt aptuveni 80-100 tūkstoši juaņu (10-13 tūkstoši eiro, dārgākajai versijai izceļoties ar augstvērtīgu aprīkojumu, kurā iekļauts projekcijas displejs, 8,8 collu ciparu mērinstrumenti, multimediju iekārta ar, tostarp vertikāli pagriežamu 12,8 collu ekrānu, stikla jumta lūka, bezvadu uzlādes paliktnis viedtālrunim. Pretēji vairumam jaunāko Ķīnas autobūves ražojumu, Yuan UP salonā redzamas arī fiziskas vadības pogas, turklāt ne tikai viduskonsolē, bet arī uz stūres.

Sagaidāms, ka BYD Yuan EP piedāvās ar 95 vai 177 Zs elektromotoriem un 32 vai 45 kilovatstundu CATL akumulatoriem, kas nodrošinās mobilitāti no 301 līdz 401 kilometru attālumam (CLTC ciklā).

Janvāra beigās BYD apstiprināja, ka cels automobiļu ražošanas rūpnīcu Ungārijā, kļūstot par pirmo Ķīnas kompāniju, kas vieglos automobiļus ražos Eiropā. Plānots, ka darbu tā sāks trīs gadu laikā.

Piebildīsim, ka 2023.gadā BYD kļuva par pirmo autoražotāju pasaulē, kas kopumā saražojis piecus miljonus elektrisko transportlīdzekļu.

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/carnewschina/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.