Jaunās Dacia Spring pirmais attēls

Rumānijas autoražotājs Dacia publicējis pirmo jaunās paaudzes modeļa attēlu, atklājot, ka pirmizrādi Eiropas tirgū lētākais elektroautomobilis piedzīvos 21. februārī.

Nākamnedēļ Dacia sarīkos jaunās Dacia Spring atklāšanas pasākumu. Instagram publicētais speciāli noēnotais attēls neko daudz neatklāj, vien ļauj noprast, ka SUV automobiļiem raksturīgā forma tiek saglabāta, tāpat kā izmēri, kas aktuālajam modelim vien nedaudz pārsniedz 3,7 metrus.

Tehniskā ziņā būtiskākās izmaiņas ir pārcelšanās uz CMF-AEV platformu – pašreizējās platformas uzlaboto variantu, ko Renault vadītājs Luka De Meo 2022.gadā nodēvēja par „lētāko pasaulē”. Šis risinājums nodrošinās vieglāku kopējo konstrukciju un jaunu tehnoloģiju ieviešanu, īpaši drošības jomā. Tiek prognozēti uzlabojumi arī veiktspējas un diapazona ziņā, taču oficiālu paziņojumu par to pagaidām nav.

Jaunās paaudzes modeļa misija nemainīsies – tas joprojām centīsies sevi apliecināt kā lētāko elektromobili tirgū. Šobrīd Dacia Spring cena Vācijā ir 12 750 eiro, jo ražotājs to piedāvā ar sulīgu 10 000 eiro atlaidi – droši vien arī tāpēc, lai iespējami ātri izpārdotu aizejošo modeli.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.