0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu”

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem.

Eurostat apkopotā statistika nav pati svaigākā, tomēr tendences tā uzrāda un optimismam attiecībā uz ātru pāreju uz e-mobilitāti īsti nav pamata. Vācija ir starp līderiem ar 1,8 procentiem zaudējot vienīgi Zviedrijai, taču ir valstis, kur vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa nesasniedz par 1 procentu.

Tā tas ir, piemēram, Bulgārijā, kur tikai 0,037 procentiem vieglo automašīnu ir elektriskā piedziņa. Grūti iedomāties, ka šādu rādītāju vēl var pārspēt, taču, izrādās, ka var, jo absolūtais antilīderis Grieķija Eurostat statistikā atzīmējies ar – 0,013 procentiem.

Nobeigumā vācu izdevums Focus, kas publicējis šo rakstu secina, ka lai mobilitātes pāreja patiešām sāktos, ir pēdējais laiks tādiem ražotājiem kā Volkswagen un Fiat beidzot laist tirgū savus izziņotos elektriskos automobiļus par pieņemamām cenām.  

 

 

 

Elektroautomobiļi Rīgas ielās Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.