Kas notiks ar Ora? – Great Wall Motor (GWM) slēdz galveno mītni Eiropā

Ķīnas autoražotājs ir vīlies pārdošanas rādītājos, uzteiks darbu Eiropā nolīgtajiem darbiniekiem un slēgs galveno mītni, ziņo Vācijas mediji.

Saskaņā ar Auto-Motor-Und-Sport informāciju, 28.maijā GWM ir paziņojis, ka 2024. gada 1. augustā slēgs savu Eiropas galveno mītni Minhenē un atlaidīs visus darbiniekus. Auto tematiskai veltītais resurss atsaucas uz Manager Magazin informāciju, ko tas ieguvis no saviem avotiem un turpinājumā raksta, ka Minhenē darbu zaudēs aptuveni 100 darbinieku, ieskaitot augstāko vadību. Kas notiks tālāk ar izziņotajiem automašīnu modeļiem, vēl jāskatās.

Vēl nesen Ķīnas autobūves gigantam Great Wall Motor (GWM) bija lieli paplašināšanās plāni Eiropā un uzņēmums plānoja 2025. gadā ārvalstīs pārdot vienu miljonu automašīnu. Izplatītāju tīklu uzsāka veidot Vācijā, Lielbritānijā, Īrijā, Zviedrijā un Izraēlā, taču faktiskie pārdošanas apjomi izrādījās tālu no gaidītā, tādēļ „ieslēgta atpakaļgaita” un, iespējams, iesaldēti arī plāni attiecībā uz Austrijas un Šveices tirgiem.

Tiek ziņots, ka GWM vēlas saglabāt esošos tirgus, taču savu Eiropas biznesu turpmāk vadīs no Ķīnas.  

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.