3,4 sekundes līdz simtam – Eiropa gaida elektrisko Jeep Wagoneer S

Dinamiskais un jaudīgais amerikāņu elektroautomobilis Jeep Wagoneer S Eiropu sasniegs 2025. gadā.

Jeep elektroautomobiļu piedāvājumā Eiropas tirgum jau ir kompaktais Avenger, bet otrs modelis  Jeep Wagoneer S sāks ar Ziemeļameriku un tikai tad dosies pāri okeānam. Ražotājs atklāj, ka Wagoneer S ir izgatavots uz Stellantis STLA Large platformas, piedāvā 447 kW (600 Zs) jaudu un 832 ņūtonmetrus griezes momentu, kas ir pietiekami, lai standarta sprinta distanci veiktu aptuveni 3,4 sekundēs. Sniedzamība pēc stingrajiem ASV EPA normatīviem ir virs 480 km, kas WLTP ciklā varētu būt vēl krietni vairāk. Jeep atklāj, ka arhitektūra strādā ar 400V, kas uzlādi ātrās uzlādes stacijā no 20 līdz 80 procentiem ļaus paveikt 23 minūtēs.

Standarta visu riteņu piedziņa sastāv no diviem elektriskās piedziņas moduļiem (EDM), kas neatkarīgi darbina priekšējos un aizmugurējos riteņus. Tie apvieno elektromotoru, pārnesumkārbu un vadības elektroniku. Priekšējo EDM var atvienot no riteņiem, izmantojot Wheel Disconnect, lai samazinātu enerģijas patēriņu. Arsenālu papildina Selec-Terrain vilces kontrole, kas nodrošinās optimālu saķeri visos laika un ceļa apstākļos.

Vizuāli amerikāņu elektrisko SUV varēs viegli atpazīt pēc slēgtās septiņu „zobu” restes, kas ir izgaismota un „ieslēdzas”, kad kāds tuvojas automašīnai. Wagoneer S ir 4,89 m garš un apveltīts ar 2,87 m garenbāzi, salonā būs četri displeji, iekaitot 12,3 collu centrālo skārienekrānu un 10,25 skārienekrānu priekšējam pasažierim, bet elektroniskā durvju atvēršana aktivizējas, viegli pieskaroties ar īkšķi rokturim.

ASV tirgus standarta aprīkojumā ir arī apsildāmi un ventilējami aizmugurējie sēdekļi un 19 skaļruņu, 1160 vatu McIntosh audio sistēma. Sēdekļu pārvalki ir izgatavoti no sintētiskā materiāla, jumta apdare – no augstākās kvalitātes mikrošķiedras zamšādas, bet grīdas paklājiem izmantoti pārstrādāti materiāli.

ASV tirgū Jeep Wagoneer S startē šoruden, cena par Launch Edition vesiju – nepilni 72 000 dolāru. 

Foto: Jeep

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.