Volvo atsauc visus pārdotos EX30

Programmatūras kļūda liek zviedru ražotājam atsaukt visus 71 956 pārdotos EX30.

Volvo EX30 pārdošana Eiropas tirgū sākās 2024.gada pirmajos mēnešos, zviedru krosoveram ar savu 36 000 eiro sākuma cenu kļūstot par vienu no pievilcīgākajiem piedāvājumiem. Pirmajā ceturksnī Volvo pārdeva 14 500 eksemplārus, maija beigās to skaits pieauga līdz 35 000 vienībām, bet tagad, saskaņā ar Electrek.co informāciju, EX30 Eiropā kļuvis tik populārs, ka to apsteidz vien Tesla Model Y un Model 3.

Tā varētu arī turpināties, tomēr izrādās, ka veiksmes stāstu sabojājusi darvas karote medus mucā, jeb pareizāk sakot, to paveikusi programmatūras kļūda, kas var izpausties visos pārdotajos gandrīz 72 tūkstošos eksemplāru.

Tā izpaužas tādejādi, ka ātruma rādījums pēc transportlīdzekļa iedarbināšanas var pārslēgties testa režīmā. Mediji neapraksta sīkākas nianses, vien norāda, ka automašīnas ātrumu vairs nevar precīzi nolasīt, un, lai gan negadījumi, kas būtu saistīti ar šo defektu nav fiksēti, lai nodrošinātu transportlīdzekļu drošu lietošanu, ir jāinstalē atjauninājums.

Volvo jau ir paziņojis par atsaukumu, tomēr EX30 īpašniekiem nav jāuztraucas – kļūdu var labot izmantojot sistēmas programmatūru un uzinstalējot jaunāko labojumu ar interneta starpniecību.

 

 

Foto: Volvo

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.