Elektrisks un 220 km/h ātrs – prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290.

A290 un Renault 5 ir kopīga platforma, piekares shēma un dizains, taču pastāv arī pietiekami daudz atšķirību. Piemēram, labākas stabilitātes labad A290 ir platāka bāze, citi stabilizatori un jaunas konstrukcijas alumīnija priekšējais apakšrāmis, kopumā panākot ideālu izsvarojumu.

Sportisko hečbeku var atpazīt galvenokārt pēc jaunizveidotajiem buferiem, X-veida priekšējās optikas un Alpine uzraksta, kas atrodas Renault emblēmas vietā.

Arī abu automašīnu interjers ir līdzīgs, tomēr Alpine modelim tas veidots sportiskāks – trīsspieķu stūre ar nulles atzīmi un papildu rullīši rekuperācijas pakāpei, kā arī Normal, Sport, Save un Personal braukšanas profilu izvēlei. Arī pārnesumkārbas režīmu (P, N, R un D) izvēle atšķirīga: Renault 5 ar ātrumpārslēgu pie stūres, A290 – ar atsevišķām apaļām pogām viduskonsolē. Vē viena būtiska detaļa – sarkanā OV (Overtake) stūres labajā pusē, kas aktivizē papildu jaudu 10 sekunžu spurtam (pēc tam 30 sekundes jāgaida, līdz funkcija pieejama atkal). Ja vien vadītājam tas tīk, ESP var atslēgt pilnībā.

Hečbekam ir sporta sēdekļi ar pastiprinātiem sānu balstiem, ātrā starta funkcija, Alpine Drive Sound skaņas sintezators ar diviem iepriekš iestatītiem skaņas profiliem, 10,25 collu instrumentu panelis un 10,1 collu galvenais ekrāns, Devialet audio sistēma un 26 elektroniskie palīgi, ieskaitot adaptīvo kruīza kontroli, funkciju drošai durvju atvēršanai un joslu maiņai, kas redz ne tikai automašīnas, bet arī motociklus. Komplektā arī avārijas bremzēšanas sistēma u Telemetrics funkcija savu ātro apļu izsekošanai trasē.

Alpine A290 atkarībā no versijas aprīko ar 180 (285 Nm) vai 220 Zs (330 Nm) spēkstaciju, kas 100 km/h ļauj sasniegt 7,4 vai 6,4 sekundēs, savukārt 52 kWh akumulators (abām versijām vienāds) nodrošina sniedzamību līdz 380 km. Uzlāde pie 100 kW iekārtas no 15 līdz 80 procentiem aizņem 30 minūtes.

Alpine A290 būs pieejams GT, GT Premium, GT Performance un GTS versijās, kā arī ierobežotā 1955 eksemplāru GTS Premiere Edition variantā.

Bāzes versija ietver siltumsūkni, 19 collu alumīnija diskus ar Michelin riepām, Brembo bremžu elementus, LED lukturus, adaptīvo kruīza kontroli (ACC), apsildāmus sporta sēdekļus ar auduma apdari, nappa ādas sporta stūri, navigāciju, bezvadu viedtālruņa integrāciju, priekšējos un aizmugurējos parkošanās sensorus un atpakaļskata kameru.

Pārdošanā Alpine A290 nonāks 2024.gada beigās, cenas vēl nav zināmas.

Foto: Alpine

Foto: Alpine

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.