Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā.

No Kestlbromvičas rūpnīcas konveijera nobraucis pēdējais Jaguar F-Type – Giola Green krāsas kabriolets ar pieclitrīgu V8, melnu jumtu un brūnu Windsor ādas salonu, turklāt tas noticis tieši tajā pašā dienā, kad pirms 50 gadiem pārtrauca par F-Type “garīgā pŗiekšteča” dēvētā E-Type ražošanu.

F-Type automobiļi oficiāli vēl tiks tirgoti līdz nākamā gada sākumam, kad tradīcijām bagātais britu zīmols pāries uz elektriski darbināmiem transportlīdzekļiem.

Gan pēdējais F-Type, gan 1974. gada 5,3 litru V12 kabriolets no pēdējās Series III E-Type, kas joprojām reģistrēts ar numura zīmi “HDU 555N”, tiks ziedoti Jaguar Daimler Heritage Trust organizācijai, kas uztur zīmola vēsturi.  

F-Type sākotnēji tika prezentēts kā kabriolets 2013. gadā, padarot to par Jaguar pirmo divvietīgo sporta auto gandrīz 40 gadu laikā. Pēc gada sekoja kupeja. Kopumā tika uzbūvēts 87 731 transportlīdzeklis, kas ir par 15 000 vairāk nekā E-Type.

Foto: Jaguar

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.