190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā.

Vācu uzņēmums HWA strādā pie projekta Evo – sportiskas mūsdienu automašīnas, kas veltīta 90.gadu Mercedes 190 ekstrēmākajai versijai E 2.5-16 Evo II. Pēc pirmā paziņojuma, kas tika publicēts gada sākumā, projekts krietni pavirzījies uz priekšu un tagad uzņēmuma rīcībā ir pirmais pilnībā funkcionējošs un braucošs testu prototips.

Tā pamatā ir Mercedes 190, ko pastiprinās integrēts karkass, jauni piekares elementi un virsbūve no oglekļa šķiedras ar iestrādātiem kanāliem motora, transmisijas un bremžu dzesēšanai. Komplektā arī priekšējais gaisa plūsmas dalītājs, XXL izmēra aizmugures spoileris un sešu spieķu diski pēc oriģināla parauga.

Atšķirībā no oriģināla, HWA nolēmis šo to pielikt arī no sevis, piemēram, melnās krāsas radiatora resti, kas savienojas ar diožu lukturiem, tikpat modernus lukturus aizmugurē, kā arī HWA emblēmas, kas nomaina Mercedes atpazīšanas zīmes. Saprotams, ka salonā līdz ar Recaro sēdekļiem būs arī moderni ciparu mērinstrumenti un efektīva klimatkontroes sistēma.

Arī dzinējs būs jauns, un atmosfēriskā 2,5 litru četrcilindru agregāta vietā zem pārsega atradīsies V6 3.0 biturbo dzinējs ar 450 zirgspēku jaudu un 550 Nm griezes momentu. Sadarbībā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tandēms var nodrošināts 270 km/h vai 300 km/h, ja klients piemaksās par Affalterbach paketi, kas ietver jaudas palielināšanu līdz 500 ZS, oglekļa keramikas bremzes, sporta izplūdes sistēmu un Track sacīkšu braukšanas režīmu.

HWA ir 1998.gadā dibināts uzņēmums, kas pazīstams ar aktivitātēm motoru sportā. HWA ir līdz šim veiksmīgākā DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) sacīkšu komanda, taču ne tikai – Hansa Vernera Aufrehta dibinātā apvienība nodarbojas arī ar automobiļu uzlabošanu un inženieriju, cita starpā radot ierobežotas sērijas Mercedes CLK DTM AMG un CLK-GTR automobiļus, apliecinot sevi tādos projektos kā   Apollo Intenza Emozione, Pagani Huayra R un De Tomaso P72.

HWA Evo būs pirmais pilnībā pašu izstrādātais automobilis, uzņemoties rūpes gan par piedziņu un šasiju, gan bremzēm, aerodinamiku un drošības elementiem tā, lai šie komponenti atbilstu vismodernākajām mūsdienu prasībām.

HWA norāda, ka pirmos automobiļus klientiem piegādās 2025. gada beigās.

Foto: HWA

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.