No septembra – Mercedes automātiskā joslu maiņa arī Eiropā

No 2024.gada septembra 200 000 Mercedes-Benz automobiļu 15 modeļu paletē kļūs pieejama firmas Automatic Lane Change sistēma, kas noteiktos ceļa posmos nodrošina automātisku joslu maiņu.

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz paziņojis, ka Automatic Lane Change sistēmu, kas kopš 2023.gada pieejama Ziemeļamerikā, drīzumā varēs izmantot arī Mercedes automobiļu īpašnieki 33 Eiropas valstīs.

Sistēmu varēs aktivizēt, izmantojot Over-the-air-Update funkciju un tā būs pieejama 15 vācu ražotāja modeļiem, tajā skaitā C, E un S-klasei, GLC, CLE, kā arī EQE, EQS, kā arī EQS SUV un EQE SUV – pavisam aptuveni 200 000 Eiropā reģistrētām automašīnām.

Ar Automatic Lane Change transportlīdzeklis var automātiski uzsākt joslas maiņu uz piemērotām maģistrālēm, lai apdzītu lēnākus transportlīdzekļus vai sekotu maršrutam līdz nākamajai nobrauktuvei.

Lai to izdarītu, vadītājs iestata vēlamo ātrumu adaptīvajā kruīza kontrolē, vadoties no tā, ka Eiropā “Automātiskā joslu maiņa” darbojas ātruma diapazonā no 80 līdz 140 km/h. 

Sistēma darbojas noteiktos automaģistrāļu posmos un šajā gadījumā lēnāku transportlīdzekļu apdzīšanu var uzticēt Mercedes tehnoloģijai, kas pēc manevra veikšanas atgriezīs transportlīdzekli atpakaļ savā joslā. Tā kā šī ir 2. līmeņa sistēma, vadītājs vienmēr ir atbildīgs par transportlīdzekļa vadīšanu.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.