Atrasts pircējs, kas iegādāsies visus 4300 elektriskos Fisker

ASV elektromobiļu ražotājam Fisker nav izdevies izvairīties no bankrota – nepatīkamais likvidācijas process ir sācies, taču viena laba ziņa tomēr ir – ir atrasts pircējs, kas gatavs iegādāties visus 4300 vēl nepārdotos Ocean automobiļus.

Kā ziņo Reuters, visi Henrika Fiskera centieni glābt savu uzņēmumu izrādījās velti – sadarbības partnerus un investorus atrast neizdevās un arī izmisuma solis, izliekot pārdošanā par 35 miljoniem dolāru savu moderno villu Holivudas kalnos, neko daudz izmainīt nespēja, tāpat kā mēģinājums izpārdot elektriskā krosovera krājumus ar milzu atlaidēm .

Minētais resurss ziņo, ka Fisker ir parādā obligāciju turētājiem 850 miljonus dolāru un šobrīd gatavojas likvidācijai. Saistībā ar to parādījušās detaļas arī par atlikušo Ocean elektrisko krosoveru likteni – tiek ziņots, ka Fisker noslēdzis provizorisko darījumu ar kādu pircēju, kurš ir gatavs iegādāties visus atlikušos 4,3 tūkstošus Ocean automobiļu.

2016. gadā dāņu dizainera Henrika Fiskera dibinātais uzņēmums sāka braši: tika izstrādāti elektrisko modeļu prototipi, noslēgts līgums par automašīnu ražošanu ar Magna Steyr un 2020.gadā savākts 1 miljards dolāru darbības turpināšanai.

Tālāk sekoja jau zināmās globālās krīzes, solījumi un aizkavēšanās, tomēr 2022. gada beigās pirmais (un pēdējais) zīmola modelis Ocean stājās uz konveijera Austrijas Magna Steyr rūpnīcā. Tam vajadzēja uzlabot situāciju, tomēr Ocean ražošanas apjomi bija ievērojami zemāki par gaidīto. 2023. gadā plānoto 42 tūkstošu automašīnu vietā tika samontēti nedaudz vairāk kā 10 tūkstoši, un klientiem nosūtīta mazāk nekā puse no tiem – 4,7 tūkstoši krosoveru. 2024. gadā lietas kļuva vēl sliktākas, tostarp negatīvo klientu vērtējuma dēļ, kas sūdzējās par Ocean kvalitāti un programmatūras kļūmēm.

 2024. gada pavasarī kļuva zināms, ka Fisker nevar samaksāt Magna Steyr, tāpēc Ocean ražošana tika pārtraukta. Jauna investora meklējumi neizdevās, un jūnija vidū Fisker iesniedza lūgumrakstu Delavēras štata tiesā, lūdzot pasludināt uzņēmuma bankrotu.

Neraugoties uz cerīgo paziņojumu par atlikušo 4300 automašīnu pārdošanu, eksperti uzskata, ka Fiskeram būs grūtības atmaksāt 850 miljonus dolāru lielo parādu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.