333 Zs – Volkswagen laiž klajā jaudīgāko Golf (+ FOTO)

Kompaktā modeļa Golf jaudīgākā modifikācija Golf R var lepoties ar 333 zirgspēku jaudu un ieskrējienu līdz simtam 4,6 sekundēs.

Volkswagen modernizējis jaudīgo Golf R, kas ieguvis Golf saimes līdzīgus vizuālos uzlabojumus, taču – tikai R modelim raksturīgu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, 18 collu īpaši vieglas konstrukcijas Warmenau riteņu diskus un izplūdes sistēmu ar četriem apaļiem izplūdes gāzu izvadiem. Salonā sporta sēdekļi ar izšūtiem R logotipiem, 10,2 collu ciparu mērinstrumenti un 12,9 collu multivides skārienekrāns ar IDA balss palīgu un Chat GPT. Zilais R taustiņš uz stūres paredzēts Comfort, Sport un Race profilu aktivizēšanai, turklāt visus minētos braukšanas režīmus iespējams arī individualizēt.

Motortelpā uzlabots divlitru turbodzinējs no Golf R 20 Years Edition, kas tagad attīsta 333 Zs (iepriekš 320) un 420 Nm. Pārnesumkārba tagad bez variantiem – tikai septiņu pakāpju DSG robots, kas vilkmi nodod pilnpiedziņai ar Torque Vectoring elektronisko diferenciāļa bloķētāju.

No nulles līdz 100 kilometriem stundā atjauninātais Volkswagen Golf R paātrinās 4,6 sekundēs, kas par 0,2 sekundēm ātrāk nekā priekštecis. Maksimālais ātrums, tāpat kā līdz tam, ir ierobežots līdz 250 kilometriem stundā.

Vēl lielākiem dinamikas cienītājiem pieejama Performance versija ar maksimālā ātruma latiņu līdz  270 kilometriem stundā, kā arī papildu Special un Drift braukšanas režīmiem, īpašā dizaina versija Black Edition, un visbeidzot Akrapovic titāna izplūdes sistēma un IQ.Light matricas gaismas no papildaprīkojuma klāsta.

Volkswagen Golf R jau šomēnes kļūs pieejams pasūtīšanai. Hečbeka versija maksās nedaudz mazāk par 55 000 eiro, universāla modelis – nedaudz vairāk par nosaukto ciparu.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.