Vai pasaules rekords? – Mercedes nobraukums sasniedz 7 000 000 kilometru

Ja var ticēt izdevumam Teneriffa News, Spānijai piederošajā Grankanārijas salā strādā Mercedes-Benz taksometrs, kas sasniedzis 7 miljonu kilometru nobraukumu.

Minētais izdevums vēsta, ka stāsta varonis ir 1986.gada Mercedes Benz W123 Lang 240D – uzņēmējam Domingo piederošais pagarinātais Mercedes limuzīns, kas tūristu pārvadāšanā iesaistīts kopš 1988.gada.

Ar 71 Zs dīzeļdzinēju un piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu aprīkotais Mercedes, kas savā salonā var uzņemt līdz pat septiņiem braucējiem, tiek noslogots 24 stundas diennaktī. Automašīnai piesaistīti trīs šoferi, kas diennaktī par visiem kopā limuzīna nobraukumu palielina par 700 km. 35 gadu garumā tas sasummējies 7 000 000 km nobraukumā, kas būtu 175 reizes apkārt zemeslodei vai 9 reizes līdz mēnesim un atpakaļ.

Lai spētu izturēt 5000 kilometrus katru nedēļu, raksta Teneriffa News, automašīna ir rūpīgi jāuzrauga – tā gada laikā tā piedzīvo 52 motora eļļas maiņas, bet dzinējs pēc katra sasniegtā miljona kilometru tiek izjaukts, apkopts un salikts atpakaļ. Pašlaik zem pārsega vairs nav oriģinālā dzinēja – tiek izmantots maiņas motors un, kad arī tas kādā dienā pārstās darboties, rezervē ir vēl viens agregāts.

Gadu gaitā izturīgais Mercedes ir nedaudz modernizēts, piemēram, neatrodot vairs rezerves daļas no W123, izmantoti W124 resursi, uzlabotas bremzes ar mezgliem no jaunākiem Mercedes, pastiprināta virsbūve, lai tā varētu izturēt lielākas slodzes, pāršūts salons. 2008. gadā pie nobraukuma 3,8 miljoni km, tika veikta restaurācija.

Šodien Domingo taksometrs ir kļuvis par salas simbolu un uzņēmuma izkārtni – īpašnieki to negrasās to laist pensijā, tādēļ jauni rekordi sekos.

Ilustratīvs attēls – Mercedes Benz 250 W123 Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.