Klasiskais Toyota Land Cruiser 70 paliks bez V8 dīzeļdzinēja

Dažos pasaules tirgos, piemēram, Austrālijā, 70.sērijas Toyota Land Cruiser vēl var nopirkt, tostarp ar izturīgo 4,5 litru V8 dīzeļdzinēju. Tā gan nebūs ilgi, jo ražotājs izziņojis pārmaiņas.

Kā raksta auto jaunumiem veltītie portāli, Land Cruiser 70 Austrālijā drīzumā zaudēs vienu no saviem svarīgākajiem komponentiem. Tas ir 4,5 litru astoņu cilindru dīzeļdzinējs, kas Austrālijā bija jo īpaši iecienīts – saskaņā ar statistiku, no gandrīz 347 tūkstošiem kopš 1985 gada ievesto 70 saimes automobiļu, vairāk kā 171 tūkstotis pārdoti apvienojumā ar šo spēka agregātu. Austrālieši šo motoru bija iemīļojuši tā vienkāršības, izturības un lielā resursa dēļ.

Neraugoties uz to, lēmums ir pieņemts un no septembra šādu komplektāciju vairs nevarēs iegādāties. Ražotājs ir apziņojis dīlerus, kā alternatīvu pircēja izvēlei atstājot 2,8 litru četrcilindru dīzeļdzinēju, kas pazīstams no Hilux un Fortune.

Austrāliešiem nāksies pierast pie jaunās alternatīvas, jo mazākais motors attīsta to pašu jaudu, uzrādot krietni mazāku patēriņu, bet lai klasikas cienītāji nenoskumtu par daudz, 2,8 litru agregātu, kas agrāk bija pieejams vien apvienojumā ar 6AK, tagad varēs nopirkt arī versijā ar 5MK – to pašu transmisiju, ko izmantoja V8 dīzeļdzinējam.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.