Audi uzbūvē 30. gadu “Šnellšportvāgenu” (+ FOTO)

Audi īpašā konstruktoru vienība Audi Tradition, vadoties pēc 90 gadu veciem rasējumiem, uzbūvējusi unikālu spēkratu Auto Union Type 52 Schnellsportwagen.

Šnellšportvāgens tika izstrādāts pagājušā gadsimta 30. gados, taču projekts tika apturēts, automobilim nesasniedzot pat testu prototipa etapu.

Ieliekot lielu darbu, pūliņus un pieredzi, Audi Tradition speciālistiem izdevies uzbūvēt šo automašīnu, izmantojot saglabāto dokumentāciju un rasējumus. Rezultātā pasaulē nācis vairāk kā 5 m garš, sportiskā 30. gadu stilā ieturēts Gran Turismo automobilis ar trīsvietīgu salonu, bagāžas nodalījumu un V16 6.0 no Auto Union Type С. Saskaņā ar dokumentāciju, toreiz dzinēja jauda attīstītu apmēram 200 Zs, kas šnellšportvāgenam ļautu sasniegt 200 km/h, bet par mūsdienu varianta tehniskajām iespējām datu nav.

Mūsdienu variantā konstrukcija tomēr ir modernāka (piemēram, piekare), taču atstāti arī oriģinālie risinājumi, kas tagad liekas arhaiski (piemēram, trumuļu bremzes). Tagad Šnellšportvāgens ir gandrīz 5,4 m garš, apveltīts ar 3,32 m garenbāzi un sver 1450 kg.

Vizuāli automašīna izceļas ar pilienveida virsbūvi, visām četrām durvīm, kas veras pretēji braukšanas virzienam, zem spārniem paslēptiem riteņiem un vējstiklu, kas sadalīts trīs daļās.

Kompresormotors attīsta 520 Zs (886 Nm) jaudu un strādā ar degvielas maisījumu, kas sastāv no 50 procentiem metanola, 40 procentiem benzīna un 10 procentiem toulola. Trīsvietīgais salons pēc shēmas atgādina superauto McLaren F1, tas ir, vadītājs atrodas centrā, bet divi pasažieri izvietojas pa labi un pa kreisi, sēdekļos, kas novietoti nedaudz uz aizmuguri. Aiz aizmugures durvīm ir sekcija, kur noglabāti divi rezerves riteņi, taču braucēju rīcībā ir arī bagāžas nodalījums.

Foto: Audi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.