Elektriskais BMW i3 par 24 000 eiro, taču – tikai Ķīnā

Ķīnā elektriskais BMW tiek piedāvāts pagarinātajā modifikācijā, ar pneimatisko piekari aizmugurē un diviem elektromotoriem, kas attīsta kopējo jaudu 286 Zs. Cena šobrīd par elektrisko luksusa sedanu nesasniedz par 25 000 eiro.

Cenu kari, kas pasaules lielākajā elektrisko transportlīdzekļu noieta tirgū turpinās jau kopš 2023. gada, spiež cenas uz leju, liekot krietni pierauties arī pazīstamajiem vācu zīmoliem. Jaunākais piemērs ir BMW, kas kopuzņēmumā ar BMW Brilliance ražoto i3 (3. sērijas analogs elektriskā izpildījumā) šobrīd piedāvā ar milzu atlaidēm. Ķīnas tirgum 3. sērija, arī i3 tiek ražota pagarinātajā modifikācijā, kas i3 gadījumā sasniedz 4,87 metrus, ir labi aprīkota un maksā 353 900 juaņu, kas ir aptuveni 50 000 eiro.

Tas bija līdz brīdim, kamēr nesaasinājās konkurence. Tagad situācija mainījusies un saskaņā ar auto jaunumu portālu ziņām, BMW dīleri Ķīnā paziņojuši par grandiozām atlaidēm, kas sasniedz pat 40,7 procentus (aptuveni 26 700 eiro). Šādas atlaides piedāvājot vairāki dīleri valstī, turklāt Ķīnas Telescope ziņo par vēl iespaidīgākiem piedāvājumiem, kas elektrisko BMW ļauj iegādāties par 24 000 eiro.

Cik ilgi BMW turpinās uzturēt šīs cenas, nav skaidrs. Jebkurā gadījumā, eiropiešiem šāds modelis nav pieejams, jo i3 Eiropai plānots tikai no 2026. gada. Tuvākais analogs ir elektriskais i4, kas Vācijā maksā aptuveni 57 000 eiro līdzīgā jaudas versijā.

BMW i3 Ķīnā jau sērijveidā aprīkots ar LED lukturiem, atpakaļskata kameru, parkošanās sensoriem priekšā un aizmugures, pneimatisko piekari aizmugurē, 70 kWh bateriju un diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda 286 Zs ļauj sasniegt 180 km/h.

 

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.