Vēl viens kompakts krosovers Eiropas tirgum – MG piesaka jauno HS (+ FOTO)

Britu autobūves uzņēmums MG, kas tagad pieder Ķīnas SAIC, paziņojis, ka rudenī Eiropas tirgū kļūs pieejams jaunais HS, kas tāpat kā iepriekš, tiks ražots iekšdedzes motoru un hibrīda versijās.

Jaunais HS ir nedaudz garāks (tagad 4,66 m) un platāks, riteņu bāzei pievienojot 4,5 cm, taču kļūstot mazliet zemākam. Bagāžas nodalījumam pievienoti 44 litri un tagad tā apjoms sasniedz 507 litrus.   

Iekšdedzes motoru versija būs aprīkota ar 1,5 litru benzīna motoru, kas attīsta 169 Zs, bet Plug-in hibrīda modifikācija HS PHEV apvieno 142 ZS jaudīgu benzīna motoru ar 154 kW (209 Zs) elektromotoru. Šāda modifikācija ar elektrību spēs nobraukt vairāk par 100 kilometriem un 100 km/h sasniedz 6,8 sekundēs.

MG HS salonā ir divi 12,3 collu displeji, kas apvienoti vienā blokā. Multivides sistēma atbalsta savienojumu ar Apple Carplay un Android Auto, tiešsaistes navigācijas norādes un pašreizējās ceļu satiksmes situācijas informāciju. Abas krosovera modifikācijas saņem uzlaboto MG Pilot paketi, kas apvieno aktīvo avārijas bremzēšanu ar gājēju un velosipēda noteikšanu, joslas saglabāšanas palīgsistēmu ar joslas izbraukšanas brīdinājumu, aklās zonas noteikšanu ar joslas maiņas palīgsistēmu, vadītāja uzmanības brīdinājumu, brīdinājumu par sadursmi ar priekšā braucošo un brīdinājumu par tuvojošos šķērsli, kad automašīna brauc atpakaļgaitā.  Durvju atvēršanas brīdinājums būs jau standarta aprīkojumā, bet DCT transmisijas modeļos arī adaptīvā kruīza kontrole, satiksmes sastrēgumu palīgsistēma un inteliģentais ātruma ierobežojuma palīgs.

Tiek ziņots, ka MG HS var pasūtīt jau tagad. Lielbritānijā tā cena sākas no atzīmes 24 995 mārciņu (mazāk par 30 000 eiro).

Foto: MG

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.