No 16 900 eiro: Vecākiem un viņu atvasēm – Ķīnas Arcfox domā par nākotni (+ FOTO)

Ķīnas autobūves uzņēmums piedāvā kompaktu minivenu, kas konstruēts tā, lai nodrošinātu ērtības jaunajiem vecākiem un viņu atvasēm.

Arcfox Kaola ir 4,50 m garš elektrisks transportlīdzeklis ar 2,82 m garenbāzi un funkcijām, par kurām nebija dzirdēts iepriekš. Kaola jau no paša sākuma konstruēts tā, lai vecāku ceļojums kopā ar mazgadīgajiem bērniem būtu maksimāli drošs un komfortabls.

Piemēram, pašiem mazākajiem paredzēts pārtīšanas galds, kas integrēts viduskonsolē. Nepieciešamības gadījumā priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni var nolocīt uz priekšu, iegūstot vairāk vietas, pārtīšanas galdiņu izloka no pārbīdāmās konsoles dziļumiem, bet logam var nolaist žalūzijas, paslēpjoties no ziņkārīgajiem.

Interesanti, ka automašīna atpazīst nepatīkamas smakas un ieslēdz ventilāciju, kad rodas tāda vajadzība, bet griestos iemontētajām lampām ir spēja nogalināt baktērijas. B-statnī ir kamera ar sensoriem, kas uztverot, ka bērns kļūst nemierīgs, ieslēdz nomierinošu gaismu un skaņu pavadījums, bet konstatējot, ka mazais ceļotājs ir iemidzis, sistēma samazina audio skaņējumu no priekšējo sēdekļu atzveltnēs iemontētajiem skaļruņiem. Pieņemot, ka mamma sēž pie stūres, ar minētās kameras palīdzību var kontrolēt, ko bērns dara, jo attēls tiek translēts uz multimediju sistēmas ekrānu.

Arcfox Kaola paredz īpaši drošus bērnu sēdeklīšus, kas mazo ceļotāju ietver no trīs pusēm kā ligzdiņā un īpaši lielu drošības spilvenu, kas sargās visļaunākajā gadījumā. Ir arī citi patīkami risinājumi, piemēram, sensori atpazīst, ka salonam tuvojas mamma, tādēļ bīdāmās durvis atveras pašas, bet sēdeklis automātiski pārbīdās, piedāvājot ērtāko pozu.

Kaola dzinējspēks ir 120 kW elektromotors, kas piedzen priekšējos riteņus. Gaitas rezerve pēc Ķīnas CLTC sniedzas līdz 500 km, uzlāde ar jaudu līdz 120 kW uzlādes laiks 30-80% – 26 minūtes, bet cena Ķīnā atkarībā no versijas: 131 800 – 169 800 juaņu, kas mūsu naudās: 16 700 – 21 520 eiro.  

Foto: Arcfox

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.