Arī Polijā un Lietuvā – ADAC brīdina no viltus palīgiem

Vācijas autoklubs brīdina par viltus palīgiem vairākās valstīs, kas piesedzoties ar ADAC izkārtni, iekasē lielu naudu no apmuļķotiem autovadītājiem.

ADAC izplatījis paziņojumu savas valsts ceļotājiem par arvien plašāku krāpnieku uzdarbošanos tādās valstīs kā Ungārija, Serbija, Bulgārijā, Horvātijā, Slovēnija, Slovākija, Polija un Lietuva.

Lai ievilinātu tūristus lamatās, krāpnieki izmanto transportlīdzekļus, kas ir tādā pašā krāsā kā ADAC avārijas evakuatori, noformēti ar kluba logotipu vai uzrakstu “ADAC vārdā”. Daži no tiem izskatās pārsteidzoši līdzīgi, citi sevi daudz neapgrūtina un nekautrējas atbraukt ar mašīnu, kurai uzkrāsots uzraksts “ACDC”.

Krāpnieku iemīļotā taktika ir gaidīšana šosejas malā, ierašanās tūlīt pēc tehniskās kļūmes un nekavējoša savu pakalpojumu piedāvāšana. Premium vai Plus biedru mēģinājumi zvanīt uz starptautisko avārijas dienestu izsaukšanas numuru var neizdoties, jo noziedznieki savos transportlīdzekļos uzstādījuši traucētājus, kas neļauj izveidot telefona savienojumu. Šādā situācijā autovadītājiem vajadzētu aizslēgt savu transportlīdzekli, pārvietoties dažus metrus tālāk un no turienes sazināties ar ADAC starptautisko neatliekamās palīdzības numuru.

ADAC iesaka neatstāt savu automašīnu vai kemperi bez uzraudzības vai nakšņot neapsargātās stāvvietās, jo ir gadījumi, kad krāpnieki naktī nepamanīti iejaukušies transportlīdzekļos, lai nākamajā dienā “palīdzētu” par vairākiem tūkstošiem eiro skaidrā naudā.

ADAC atgādina, ka Autoklubam ārzemēs nav sava ceļu patruļparka un tur esošajiem līguma partneriem nav atļauts lietot ADAC logotipus uz saviem transportlīdzekļiem vai darbnīcās.

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.