300 Zs jaudīgais Renault Rafale kļūst pieejams Latvijā (+ FOTO)

Sekojot Rafale E-Tech hybrid 200, sākas pasūtījumi Renault Rafale modelim ar augstāku veiktspēju E-Tech 4×4 300 ZS.

2024. gada maijā atklātais (noskatieties atklāšanas video) Rafale E-Tech 4×4 300 ZS pirmo reizi ir ar uzlaboto E-Tech plug-in hybrid piedziņu, kas spēj attīstīt 300 ZS. Papildu jaudu nodrošina elektromotora pievienošana uz aizmugurējās ass. Ar 4Control Advanced tehnoloģijas palīdzību Rafale iegūst pastāvīgu pilnpiedziņu, labāku saķeri un stabilitāti uz ceļa jebkādos apstākļos. Atelier Alpine aprīkojuma nosprauž jaunas robežas baudījumam pie stūres – pārregulētā šasija sniedz sportiskākas sajūtas pie stūres, savukārt pašregulējošā viedā piekares sistēma spēj nepārtraukti pielāgot amortizatorus, lai tiktu galā ar jebkādiem šķēršļiem uz ceļa.

Renault augsto tehnoloģiju prasmes Alpine paceļ jaunos augstumos

Rafale E-Tech 4×4 300 ZS piedziņas pamatā ir E-Tech hybrid 200 ZS versija. Trīs cilindru 1,2 litru iekšdedzes dzinējs zem motora pārsega ir ieguvis jaunu turbokompresoru, kas palielina jaudu līdz pat 110 kW jeb 150 ZS un spēka momentu līdz 230 Nm. Vairāku režīmu “dogbox” pārnesumkārba bez sajūga ir optimizētu, lai pielāgotos šīm izmaiņām.

Iekšdedzes dzinējs darbojas kopā ar trīs elektromotoriem (divi galvenie un viens sekundārais), kas rada 300 ZS kopējo izejošo jaudu. Otrais galvenais elektromotors ir pastāvīgi savienots ar aizmugurējo asi un rada 100 kW (136 ZS) jaudu un 195 Nm momentu. 22 kWh/400 V litija jonu akumulators nodrošina 100 km sniedzamību elektriskajā režīmā un 1000 km sniedzamību ar pilnu 55 litru benzīna tvertni.

Papildus uzlabotajai piedziņai Rafale E-Tech 4×4 300 ZS iegūs jaunu aprīkojuma versiju ar asociācijas raisošu nosaukumu – Atelier Alpine. Šajā aprīkojuma versijā konkrēti stila elementi – Satin Sommet zilā virsbūve, peldošais spoilers Starry melnā krāsā, 21 collas Chicane riteņi ar Continental riepām, kā arī paklājiņi slavenajā zilajā tonī – kombinēti ar Alpine Cars inženieru prasmēm, lai pie Renault Rafale stūres varētu gūt “Alpine pieredzi”. No praktiskā viedokļa šasija ir pārregulēta (slāpētāji, amortizatori, atsperes, stienis sānsveres mazināšanai), savukārt izveicības kontroles funkcija tagad piedāvā trīs braukšanas režīmus (Comfort / Dynamic / Sport), kas automobili ļauj ērtāk pielāgot vadītāja prasībām. Turklāt Rafale E-Tech 4×4 300 ZS Atelier Alpine versijā iegūst pašregulējošo viedo piekari, kas nodrošina vēl lielāku komfortu salonā.

Rafale E-Tech 4×4 300 ZS cenas un klāsts:

standarta aprīkojumā piedāvājot ļoti daudz funkciju, Rafale E-Tech 4×4 300 ZS atbilst augstākas tirgus klases raksturojumam ar diviem aprīkojuma līmeņiem: Esprit Alpine, sākot no 55 000 €, un Atelier Alpine, sākot no 59 000 €.

 

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Foto: Renault

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.