Ātrumpārkāpējus sodīs bez radara – Ford ir tehnoloģija, kad viens auto “nodod” citu

Vajadzība pēc radariem un ātrumu kontrolējušiem policistiem drīz atkritīs – Ford izstrādājis tehnoloģiju, kas ātruma režīma pārkāpumu fiksē automātiski.

Kā vēsta auto jaunumiem veltīti portāli, Ford ir patentējis jaunu tehnoloģiju, kas izmanto automašīnā iebūvētus sensorus. Šī tehnoloģija nosaka, kad kāds cits autovadītājs ar citu transportlīdzekli pārsniedz ātrumu, fiksē pārkāpumu un kopā ar uzņemtu fotogrāfiju nosūta to policijai. Tas viss notiek automātiskā režīmā autovadītājiem neko nenojaušot.

Zināms, ka Ford iesniedzis pieprasījumu patentu birojā 2023. gada janvārī un šī gada 18. jūlijā United States Patent and Trademark Office (USPTO) to ir publiskojis.

Šobrīd gan nav skaidrs, vai un kā Ford ieviesīs šo tehnoloģiju, jo pastāv arī iespēja, ka Ford ieguva patentu galvenokārt tāpēc, lai citi uzņēmumi maksātu par šīs tehnoloģijas izmantošanu.

Izskan arī spekulācijas, ka jaunā uzraudzības tehnoloģija varētu tikt sasaistīta ar viedo transportlīdzekļu apdrošināšanu un priekšzīmīgiem autovadītājiem, vai tiem, kas noteikumus pārkāpuši reti, tiks piedāvātas polises par zemāku cenu.

Ir arī citi minējumi, kas apšauba vai Ford izdosies tikt galā ar juridiskajiem izaicinājumiem, lai šo tehnoloģiju patiešām ieviestu.

Foto: Pexels.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.