Tesla lietotāji atklāj “slapjā dvieļa triku”; ražotājs brīdina

Tesla īpašnieku triks ar slapjo dvieli izplatījies tik ļoti, ka ražotājam nācies iejaukties.

Tesla īpašnieki ASV un citur pasaulē sākuši izmantot paņēmienu, kas noskatīts sociālajos medijos un, kā tiek apgalvots, palielina uzlādes jaudu un ātrumu, sevišķi karstās dienās. Lai to panāktu, uzlādes kabeļa štepselis jāaptin ar mitru dvieli vai lupatu.  

Viens no lietotājiem stāsta, ka viņam izdevies palielināt uzlādes jaudu no 60 līdz 95 kilovatiem, citā gadījumā Supercharger karstuma dēļ to samazināja no 147 uz 58 kilovatiem, bet slapjais dvielis palīdzējis palielināt jaudu līdz 119 kilovatiem.

Šāds paņēmiens gūst arvien lielāku piekrišanu, tādēļ Tesla brīdinājusi elektromobiļu īpašniekus, ka slapjas drānas uzlikšana uz Supercharger kabeļa ir bezjēdzīga. Turklāt tas ir kaitīgi elektromobilim, bet, ne tādēļ, ka lietotājam būtu jābaidās ķerties pie uzlādes kabeļa lietus laikā (konstrukcija ir labi pasargāta), bet gan tādēļ, ka slapjš dvielis rada pārkaršanas un elektronikas bojājumu risku, kā arī traucē temperatūras sensoru darbību. Tas savukārt var novest pie tā, ka servisa centri nespēs pareizi diagnosticēt reālus bojājumus.

Izdevums InsideEVs piebilst, ka “slapjā dvieļa triku” Tesla īpašnieki izmanto galvenokārt vecā V2 modeļa Supercharger uzlādes stacijās. Jaunā tipa lādētājiem kontaktdakšas dzesēšana ir nodrošināta.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.