Jauns dārgakmens no Pagani – Utopia Roadster par 3,1 miljonu eiro (+ FOTO)

Rūpīgi nostrādātais superauto tiks komplektēts ar 12 cilindru motoru un izgatavots 130 eksemplāru skaitā.

Ar jaunumiem Pagani lutina reti – Utopia ir tikai trešā modeļu saime kopš Zonda (1999.g.) un Huayra (2011.g.). Utopia Coupe tiks laists klajā 2022. gadā un tagad tai pievienojas Roadster modelis.

Tāpat kā kupejai, arī rodstera dzinējspēks ir AMG 12 cilindru 6.0 litru agregāts, kas attīsta 864 zirgspēku jaudu un 1100 Nm maksimālo griezes momentu, var strādāt apvienojumā ar automatizēto septiņu pakāpju Xtrac pārnesumkārbu vai mehānisko pārnesumkārbu ar septiņiem ātrumiem. Ražotājs neatklāj, cik sekundēs Utopia Roadster sasniedz 100 km/h, vien norāda, ka maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 350 km/h.

Rodstera modelis sver tikpat, cik kupeja – 1280 kg, un te liels nopelns oglekļa šķiedras, alumīnija un kompozītmateriālu pielietojumam, kas nodrošina vieglu, taču izturīgu konstrukciju. Atšķirības ir galvenokārt jumta konstrukcijā – kupejai tas ir monolīts veidojums, bet rodsterim ir divi varianti: Hardtop ar stikla sekciju vai mīkstais Softtop. Pirmajā gadījumā tas jānovieto uz paliktņa mājās, otrā – to iepako ceļojumu somā un noglabā aiz sēdekļiem, lai lietus gadījumā braucēji nepaliek bez aizsarga.

Utopia Roadster ir krāsots efektīgajā Habanero Red krāsā un komplektēts ar jauniem septiņu dubultspieķu dizaina diskiem, kas ieauti jaunas konstrukcijas riepās ar Pirelli Cyber ​​​​Tire tehnoloģiju. Tām iebūvēts sensors, kas “nolasa” ceļu un borta tīklā augšupielādē milzīgu datu apjomu: kontakta laukumu un riepas leņķi, gaisa temperatūru, vertikālās slodzes un sānu paātrinājuma vērtības.

Kopā tiks saražoti 130 Utopia rodsteri un 99 Utopia kupejas. Rodstera cena ir 3,1 miljons eiro.

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Foto: Pagani

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.