Ford Capri tagad arī lētākā versijā par 45 000 eiro

Ford pieteicis jaunu pilnībā elektriskā krosovera Capri versiju, kas tirgū nonāks 2025. gadā.

Piesakot savu gluži svaigo jaunumu Capri, Ford pieminēja, ka kompaktais krosovers būs pieejams ar 210 kW motoru aizmugures piedziņas versijā un ar 250 kW motoru pilnpiedziņas variantā. Tagad izvēlei pievienota vēl viena modifikācija, tā sauktais bāzes modelis, kas būs aprīkots ar vājāku motoru un mazāk ietilpīgu bateriju, toties spēs piedāvāt pircējam pievilcīgāku cenu.

Tehniskie dati liecina, ka bāzes modelim iebūvēts 125 kW motors, kas piedzen aizmugures riteņus un 52 kWh baterija, kas nodrošina sniedzamību līdz 370 km. 100 km/h šāds modelis sasniedz 8,9 sekundēs, maksimālais ātrums – 180 km/h – tāpat kā citām Capri versijām. Uzlāde 10-80% pie DC ātrās uzlādes iekārtas ar jaudu līdz 145 kW – aptuveni 25 minūtes.

Zināms, ka bāzes modelis, kas pircējam kļūs pieejams 2025. gadā, maksās aptuveni 45 000 eiro, kas ir par veseliem 7000 eiro mazāk nekā par Capri prasīja līdz šim.

Tehnisko nianšu cienītājiem būs interesanti uzzināt, ka Ford Capri pamatā ir Volkswagen MEB platforma, tādejādi par elektriskā SUV ciešiem radiniekiem tehniskā ziņā uzskatāmi arī Ford Explorer un Volkswagen ID.5, kā arī Audi Q4 e-tron, Škoda Enyaq un Enyaq Coupe, Cupra Tavascan.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.