Mitsubishi pievienosies Nissan un Honda

Mitsubishi pievienojies diviem citiem japāņu zīmoliem, lai kopīgiem spēkiem ātrāk panāktu konkurentus elektroautomobiļu tirgū.

Pasaules autobūves uzņēmumu sarežģītajā struktūrā parādījies jauns veidojums – alianse, ko veido Renault-Nissan-Mitsubishi, radīs vēl vienu asociāciju, kurā vienošanos par sadarbību slēdz trīs japāņu autoražotāji: Mitsubishi, Nissan un Honda.

Zināms, ka Nissan kopā ar Honda strādās pie auto programmatūras, kā arī kopīgi izstrādās elektromobiļus. Mitsubishi, kura viena trešdaļa pieder Nissan, vēl nav formāli iekļauts šajā stratēģijā, taču tas jau ir parakstījis saprašanās memorandu.

Uzņēmumi veidos standartizētu programmatūru, tostarp autonomās braukšanas sistēmām, izstrādās vilces akumulatorus un savā starpā dalīsies ar elektromotoriem.

Tādā veidā ražotāji cer ietaupīt līdzekļus, paātrināt tehnoloģiju un modeļu izstrādi. Ražotāji apvieno spēkus, lai cīnītos pret Ķīnas uzņēmumu arvien pieaugošo vēlmi izspiest citus uzņēmumus svarīgos tirgos, īpaši elektrisko automašīnu segmentā.

Šajā jomā japāņu ražotāji ievērojami atpaliek – piemēram, pērn Nissan un Honda kopā pārdeva tikai 160 tūkstošus bateriju automašīnu, kamēr viens pats Ķīnas BYD – 1,57 miljonus elektrisko transportlīdzekļu.

Nesen par sadarbību paziņoja arī Toyota, Mazda un Subaru – šie japāņu ražotāji par savu galveno mērķi izvirzīja universālu iekšdedzes dzinēju izstrādi, kas spētu darboties ar vairākiem degvielas veidiem, galvenokārt ar oglekļa neitrālām.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.