Netiek vaļā – bija 200 tūkstoši, tagad 165 000 eiro: dīleri piedāvā elektrisko Mercedes EQS ar 18% atlaidi

Pilnībā nopakoto Mercedes-Benz flagmani, kas cenu listē ielikts par vairāk kā 200 000 eiro, tagad var iegādāties par 165 000 eiro.

Mercedes EQS tirgū ienāca kā štutgartiešu Electric Only stratēģijas virzītājs, “pasaulē labākais automobilis” un markas flagmanis, taču drīz vien nāca atklāsme, ka stratēģijai un cenu politikai būs vajadzīgas korekcijas.

Pirmajos deviņos mēnešos visā pasaulē tika pārdoti vien 26 300 Mercedes EQS un EQS SUV (krosovers) automobiļi – ievērojami mazāk nekā cerēts, un jau 2023. gada novembrī viens no Mercedes dīleriem atzina, ka EQS “stāv laukumos kā balasts”.

Šogad situācija kļuvusi vēl drūmāka un, kā pamanīts vienā no lielākajiem Mercedes-Benz dīleru centriem Minhenē, pilnībā nopakots EQS 580 4Matic sedans AMG-Line  versijā agrāko 201 000 eiro vietā tagad akcijas ietvaros tiek piedāvāts par 165 000 eiro, ar lielu iespēju, ka prasmīgas tirgošanās rezultātā cenu izdosies samazināt vēl vairāk. 

Izdevums Focus.de raksta, ka šī brīža situācijā īpaši apdraudēti ir vācu Premium segmenta ražotāji, kas savu preci vienmēr spējuši pārdot par augstāku cenu. Tā tas bijis vienmēr, taču ņemot vērā problēmas ar elektrisko transportlīdzekļu atlikušo vērtību, jaunajā laikmetā Mercedes, Audi un BMW ilgi būvētā kvalitātes un stabilitātes aura var zust, liekot pircējam izvērtēt, vai vērts maksāt lielu naudu par vācu ražojumu laikā, kad konkurenti ko līdzīgu spēj piedāvāt ievērojami lētāk – jo vairāk tādēļ, ka konkurence klauvē pie durvīm, īpaši elektriskajā sektorā, turklāt daudz spēcīgāk nekā iekšdedzes dzinēju sektorā.

Automobiļu rūpniecība tagad cer, ka elektrisko automobiļu tirgus normalizēsies vēlākais līdz 2025. gadam un ilgtermiņā elektromobiļu atlikušās vērtības pielīdzināsies populāro iekšdedzes dzinēju atlikuma vērtībām. Ja tas nenotiks, jādomā, būs nepieciešami dārgi atbalsta pasākumi. Maz ticams gan, ka bez tiem iztiks, jo nozīmīgajā Ķīnas tirgū Vācijas premium klases automobiļu pozīcijas neizskatās drošas.

IIustratīvs attēls Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.